Magazinović, Suljagić, Pejić i Marčelo gosti Dana uživo

Vijesti 05. feb 201815:45 > 15:55
N1

Nakon što je Bakir Izetbegović jučer otkrio da je Dragan Čović u Briselu konstatirao da najveći problem naše zemlje predstavlja bošnjačka desnica, čiji je cilj stvaranje islamske republike, stižu brojne reakcije.

O ovoj temi za Dan uživo govori Emir Suljagić, predsjednik političkog vijeća Građanskog saveza, s kojim govorimo i o drugim aktualnim temama.

Sutra u Strazburu objava Strategije o Zapadnom Balkanu. Brisel upozorava, da će zemlje regije, postati članice EU, “ali ne u stanju, u kojem su one danas”. Uživo iz Strazbura o ovoj temi govori Saša Magazinović, uživo iz Skoplja s nama Zijad Bećirović iz Insititua ifimes koji tvrdi da je EU pred još jednom povijesnom pogrešnom i nepravednom odlukom.

U Sarajevo stigla delegacija iz Republike Turske da bi predstavili svoje viđenje projekta gradnje autoputa Sarajevo – Beograd, kao i načina financiranja izgradnje. Nakon što obave analize, one će biti prezentirane predstavnicima državnoga i entitetskih ministarstava. Naš gost danas je Igor Pejić, zamjenik ministra prometa i komunikacija BiH.

Marko Šelić Marčelo nedavno je u Sarajevu gostovao na sarajevskoj promociji albuma Egzil . U razgovoru za N1 govorio je o svom muzičkom i književnom stvaralaštvu, nasilju kao snažnom elementu u njegovim posljednjim knjigama – Malterego i Higijena Nesjećanja ali i tome da li bi se bavio politikom u Srbiji. Razgovor pogledajte u Dan uživo.

Dobar dan će vam poželjeti Zvonko Komšić.