Vremenska prognoza za vikend

Vijesti 09. feb 201813:42 > 13:45
N1

U subotu u Bosni i Hercegovini bit će oblačno vrijeme. Sredinom dana slab snijeg se očekuje prvo u Krajini. U drugoj polovini dana slab snijeg, a u nizinama ispočetka je moguća i slaba kiša, prognozira se za veći dio Bosne.

Na sjeveru Hercegovine krajem dana se očekuje slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima brzine 40 do 65 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U nedjelju, 11.02.2018., u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne umjerena bura koja će u drugoj polovini dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.