Dan uživo: Gosti Jerlagić, Hadžihafizbegović, Kapetanović…

Vijesti 09. feb 201814:47 > 14:49
N1

I danas od 16:30 do 19 gledajte "Dan uživo" u kojem danas gostuje Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu. U posljednje vrijeme se spominje mogućnost uvođenja akciza na električnu energiju. Zakon je u pripremi. Je li to neophodno? Kandidatura za Predsjedništvo , izborni zakon, teme su o kojima razgovaramo.

O aktualnim temama za Dan uživo govori zastupnica Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermina Kapetanović.

Evropski komesar za proširenje, Johannes Hahn, završio je svoj posjet Srbiji. Kazao je između ostalog da nova Strategija proširenja EU, nije “bianko ček”, nego će, kako kaže, ulazak u EU, zavisiti od rezultata. Joahen Han dao je i intervju za N1 gdje je govorio i o BiH, a što je rekao pogledajte u današnjem izdanju emisije Dan uživo.

Trideset i četiri godine nakon prvog izvođenja i nakon duge pauze, na scenu se vratila kultna sarajevska “Audicija”, jedna od najgledanijih predstava ikada na ovim prostorima. O nadolazećoj turneji, umjetnosti, društvenom stanju, govori nagrađivani bh. i regionalni glumac, Emir Hadžihafizbegović.

Astronomija je nauka koja se u Bosni i Hercegovni izučava još od 1963. godine i postoji do danas, ali uglavnom inicijativnom pojedinaca.
Jedna takva individua je fizičarka, Adela Subašić – Kopić, potpredsjednica astronomskog društva Orion, koja je ovog petka s nama.

Kroz Dan uživo danas Vas vodi Ika Ferrer Gotić.