Konaković: Donio sam odluku, napuštam SDA

Vijesti 09. feb 201819:33 > 19:36
Anadolija

"Napustio sam stranačke funkcije. Nisam još obavijestio ljude u Stranci demokratske akcije. Donio sam odluku da napuštam SDA", rekao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Gostujući na Face TV, Konaković je objasnio zbog čega se odlučio na taj potez.

Nakon tog prvog koraka, koji je uvijek put ka izlasku iz partije. Imali smo nekoliko sastanaka na kojima sam pokušao još jednom urediti sistem i da podesimo nišanske ili ove neke sprave pogleda na koncept, ali mi ne vidimo rješenje  problema koji su nagomilani na isti način. Sada kažem da sam sa sobom rasčistio i vidio da takav sistem i koncept živjeti ne mogu.”

Šta to znači?

Nakon agresije na BiH napravili smo strateške greške u sistemu. Nije to bila samo SDA, dolazile su i druge stranke koji nisu učinile ništa ili su radile na isti način da sistem živi kakav je danas“, rekao je premijer Kantona Sarajevo.

On je ispričao kako mu ljudi na ulici ili oni koji mu dolaze u kancelariju da im se pomogne kažu da su članovi njegove stranke ili neke druge.

Ne možete danas, ako niste član stranke, gotovo ništa… Ni posao, ni medicinski pregled… Mnogo je prednosti ako ste član stranke“, kazao je Konaković.

Premijer KS je izjavio da je dobio nalog iz Stranke demokratske akcije da “sačuva” osobe čiji je kriminal u javnim preduzećima dokazao.