Konaković: Žrtvovaću političku karijeru ako zatreba

Vijesti 13. feb 201808:41 > 08:50
N1

Premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković na svom Facebook profilu napisao je da je ''spreman žrtvovati poziciju premijera'' kao i političku karijeru ''za ovaj proces''.

Konaković je nakon napuštanja Stranke demokratske akcije u centru pažnje javnosti, a kako je jutros na svom Facebook profilu napisao, najviše mu smeta ”što ljudi sa kojim je proveo godine u politici ovako misle o njemu”.

‘Ne mislim na ove laži da sam mason. Ne mislim na sve sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do jučer dobijali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže. Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista. Još mi je gore što misle da će ovaj medijski pritisak promijeniti moj stav, misle da sam tome podložan. Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene?”, napisao je on.

Prema njegovom mišljenju, priča koju je otvorio izlaskom iz SDA će ”izvući nepravdu na čistac”.

‘Ova će priča izvući na čistac ako Bog da sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti. Izvući će tu nepravdu na čistac. Vidjećete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj. S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera za ovaj proces, žrtvovaću i političku karijeru, a i mnogo više od toga ako zatreba”, poručio je on.

Više čitajte OVDJE.