Nesreća na putu Sarajevo – Trnovo, saobraćaj usporen

Vijesti 13. feb 201815:45 > 15:48
N1

Na magistralnom putut M-18 Sarajevo - Trnovo danas je došlo do saobraćajne nesreće kada se prevrnula cisterna koja je prevozila cement, potvrđeno je za N1 iz PU Istočno Sarajevo.

Kako je potvrđeno za N1, saobraćaj za teretna vozila je obustavljen.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo, na lokalitetu Krupačke stijene, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom“, potvrdila je za N1 Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Vozač je zadobio lakše tjelesne povrede.

Trenutno se vrši uviđaj, a očekuje se da se saobraćaj normalizuje uskoro.

N1

Zbog novih sniježnih padavina na dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega, a izdvajamo magistralne puteve M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-5 Sarajevo-Sokolac-Vlasenica, kao regionalni put R-414 Banja Luka–Turbe.

Na dionicama u nižim predjelima, kao i na jugu naše zemlje kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.