Salkić za N1: Nije Dodik taj koji daje ljudima nafaku

Vijesti 13. feb 201820:03 > 20:08
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je naložio donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 odsto, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

U saopštenju se navodi da je odluka donesen “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu”. 

“Nije Milorad Dodik taj koji daje ljudima nafaku. Bog daje ljudima nafaku. Ramiz Salkić nije neko ko se prodaje, niti je neko ko se može kupiti. Ja sam izabran od građana, ja u ime njih iznosim stavove i tu sam da branim interese Bosne i Hercegovine i onih koji su me izabrali. Nikakvo smanjenje plaće niti prijetnja neće me obeshrabriti niti će utjecati na ono što ja radim”, kazao je Salkić za N1.

 Salkić je ranije danas rekao da predsjednik RS “radi na uspostavljanju oružanih formacija u Republici Srpskoj”.

“Ja sam rekao ono što vidim i osjećam da se dešava na prostoru ovog entiteta. Jedan ugledni svjetski časopis danas je isto to u svom komentaru u jednom članku to isto tako detektovao. Meni je to ogromna satisfakcija da ljudi koji gledaju sa strane vide identično kako vidim i ja iz Banjaluke. Problem Dodiku je postojanje Bošnjaka u Banjaluci koji su spremni da iznose stavove sa kojima se on evidentno ne slaže i koji su spremni da razotkriju ono šta on namjerava i koje su mu namjere. Njegov pokušaj diskreditacije mene putem određenih Bošnjaka je propao i on mora tražiti neki drugi način”, kazao je Salkić za našu televiziju.

Kako je naveo, o ovom potezu Milorada Dodika je čuo od novinara i još uvijek nije primio nikakvu zvaničnu obavijest ili rješenje.