Dodik: Nabavka oružja u sklopu obuke i jačanja policije

Vijesti 14. feb 201812:28 > 12:37
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je opremanje policije RS u skladu sa standardima koji važe za policije u regionu.

Dodik je rekao da se ponovo otvaraju neke spekulativne i aferaške priče u vezi sa opremanjem policije RS. On je istakao da je uvoz tog oružja apsolutno legitiman posao koji ima odobrenje struktura i zajedničkih institucija BiH.

Nabavka oružja je jedan od segmenata obuke i jačanja spremnosti policije da se suprotstavi raznim oblicima napada na javni sistem“, izjavio je Dodik novinarima u Karlovcu, gdje boravi u posjeti Eparhiji gornjokarlovačkoj.

Prema njegovim riječima, riječ je o tek prvoj količini oružja za policiju RS, kojoj je “više od 20 godina bilo zabranjeno da nabavi bilo koji komad oružja”.

Zato smo i mogli da doživimo nesreću koja se desila u Zvorniku, gdje je terorista napao policijsku stanicu, ubio jednog našeg policajca i dvojicu ranio“, rekao je Dodik.

On je naglasio da opremanje policije nije ništa drugo, osim ispunjavanja ustavnih i zakonskih prava RS i njene policije.