Ujić: Migranti ne žele kontakt s institucijama

Vijesti 14. feb 201813:44 > 13:59
REUTERS/Siegfried Modola

Članovi Parlamentrane komisije za odbranu i bezbjednost sastali su se danas sa direktorom Službe za poslove sa strancima, Slobodanom Ujićem i razgovarali o povećanju broja ilegalnih migranata na području BiH.

Od početka godine u BiH je ušlo čak 500 ilegalnih migranata i taj broj je u porastu u posljednja tri mjeseca. Mjesta u azilantskim centrima ima, jer su kapaciteti popunjeni oko 70 odsto. No, prema riječima Ujića, problem je što među migrantima uglavnom ima onih koji ne žele nikakav kontakt sa zvaničnim institucijama BiH, te ne žele ni biti registrovani.

Ujić je naglasio da je najvažniji bezbjednosni aspekt, te da nadležni organi moraju imati uvida u kretanje migranata teritorijom naše zemlje. Predsjedavajući Komisije Sifet Podžić rekao je kako je ohrabren informacijama iz Službe za poslove sa strancima jer one pokazuju da je situacija pod kontrolom, te da se migracije prate i kontrolišu.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da ukoliko dođu u kontakt sa migrantima obavezno obavijeste najbliži terenski ured Službe ili najbližu policijsku upravu.