Crnadak: potvrdio je održavanje ministarske trilaterale

Vijesti 14. feb 201814:12 > 14:14
N1

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak na sastanku sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom u Kuvajtu potvrdio je održavanje ministarske trilaterale BiH-Hrvatska-Turska u Mostaru, 28. februara.

Glavna tema sastanka u Mostaru biće jačanje ekonomske saradnje i priprema predsjedničke trilaterale, koja je takođe planirana u ovoj godini, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Čavušoglu je prenio Crnatku zadovoljstvo Turske nedavno održanim sastankom predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića, te člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ponovio da je Turska spremna da podrži oba pravca puta Sarajevo-Beograd, kako je definisano na sastanku.

Crnadak je u Kuvajtu, gdje učestvuje na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv “Islamske države”, razgovarao i sa ministrima inostranih poslova Gruzije Mihailom Janelidzeom i Mađarske Peterom Sijartom.

Tokom sastanka sa gruzijskim ministrom dominirala je tema njegove posjete BiH koja je planirana za mart, dok je na sastanku sa mađarskim kolegom još jednom potvrđeno učešće Sijarta na međunarodnoj ministarskoj konferenciji posvećenoj evropskim integracijama koja će biti održana krajem februara u Banjaluci.