Suljagić: Ovaj rat je već počeo i BiH ga iz dana u dan gubi

Vijesti 14. feb 201821:55 > 22:01
N1

Političar i novinar Emir Suljagić gostujući u Pressingu na N1 kazao da je "rat već počeo i se on vodi drugim sredstvima, diplomatskim, informativnim, ekonomskim, pravnim, lobističkim, i to je rat koji BiH iz dana u dan polako gubi".

S druge strane, politolog i novinar Tvrtko Milović je kazao da mu smeta nepravda i da reagira na to.

“To su moji motivi, ja nemam nikakve veze sa politikom. Tražim da se ispravi nešto što je politoločki napravljeno nakaradno, dražva je napravljena na način da je nepravedna prema Hrvatima. Ja reagiram na to i to će tako biti”, kazao je Milović.

Vi ste Emire nedavno poručili građanima da ne spavaju mirno i da je mir ugrožen žešće nego bilo kada u protekle 22 godine. Zašto tako tvrdite?

“Sve što se dogodilo prije te izjave i sve što se dogodilo nakon te izjave je opravdalo tu izjavu, da su naši navodi bili tačni”, kazao je Suljagić.

“Ja znam kako će ovo zvučati, ali ja to moram ponoviti. Ovaj rat je već počeo i on se vodi drugim sredstvima, diplomatskim, informativnim, ekonomskim, pravnim, lobističkim, i to je rat koji BiH iz dana u dan polako gubi. To je nešto što naša javnost mora da zna”.

On je kazao da “hrvatsko pitanje ne postoji i da je to izmišljotina na isti način kao što je izmišljotina relaksacija odnosa između naroda”.

“To su izmislili ljudi ovdje u Sarajevu da bi objasnili svoju kapitulaciju pred Draganom Čovićem”, naveo je on.