Sarajlić za N1: Niko nije ukazao da sam prekršio zakon

Vijesti 15. feb 201816:09 > 17:42
N1

Asim Sarajlić je u razgovoru za N1 kazao da u postupku koji se vodi protiv njega na Kantonalnom sudu "niko ničim nije ukazao da je on prekršio zakon".

Ja sam u jednom procesu koji se vodi protiv mene na Kantonalnom sudu, i ja želim da vjerujem u pravni sistem ove zemlje. Želim da vjerujem da je većina sudija i tužilaca časni ljudi koji obavljaju funkciju u skladu sa zakonom. Vidite u kakvom društvu živimo i vidite da je utjecaj silnih lobija kojih smo svjesni, nijedan stub našeg društva nije imun. Želim da vjerujem da se svi moramo mijenjati iznutra“, kazao je Sarajlić.

Optužbe protiv vas? Jeste li sudjelovali u tome?

Ne mogu govoriti o konkretnom predmetu. Ja sam otpužen po Članu 382, stav 2 KZFBiH koji kaže da sam iskoristio svoj uticaj bez primanja mita. Taj član precizira da sam iskoristio poziciju da zaposlim određeno lice. Ja sam na početku dao izjavu da sam nevin i da ću nevinost dokazati pred sudom. Novinari se mogu lično uvjeriti koliko ja imam veze sa tim slučajem i koliko je izjava svjedoka bilo okrenuto spram mog imena. Niko ničim nije ukazao da je Asim Sarajlić prekršio zakon“, dodao je.