MUP KS: Hapšenje tokom krađe

Vijesti 21. feb 201810:43 > 10:50
N1

Sarajevska policija zabilježila je jučer neobičnu intervenciju u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine. Pripadnici MUP-a su, naime, uhapsili jednu osobu tokom izvršenja krivičnog djela ''teška krađa''.

Kako piše u izvještaju MUP-a, u 16,55 sati, od strane građana, obaviještena je Druga policijska uprava da je u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo M.Š. iz Sarajeva.

”Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i uhapsili N.S., rođen 1989.godine u Bosanskoj Gradišci, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.