Damir Arnaut, Aldo Sinković i bh. hokejaši u Novom danu

Vijesti 24. feb 201808:13 > 08:15
N1

I ove subote svoje jutro počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije.

U BiH ponovno u fokusus izmjene Izbornog zakona BiH. Sastanak sa šefom Delegacije Eu nije urodio plodom. SDP, DF, SBB i Naša stranka pozvali su Centralnu izbornu komisiju BiH da javnosti objasni radni materijal koji se pojavio, a tiče se izbora delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Naš gost ovog jutra zastupnik SBB-a BiH Damir Arnaut.

Predsjedništvo BiH danas na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu. O posjetu Vatikanu, značaju ovog susreta, uživo iz Rima s nama novinar Aldo Sinković.

Danas u Banjaluci sjednica Glavnog odbora SDS-a, dok u Bugojnu zasjeda Glavni odbor SDP-a BiH. Tko će biti kandidati ovih stranka za predstojeće izbore? O kandidatima Saveza za promjene, Miloradu Dodoiku i drugim temama za Novi dan govori Žarko Marković, analitičar iz Banjaluke.

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra domaćin kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo Divizije III u grupi. Protivnici naših ledenih Zmajeva biće Kuvajt, Turkmenistan i Ujedinjeni Arapski Emirati. S nama ovoga jutra bh. hokejaši Amar Lemeš i Dado Tokić.

Pred Bosnom i Hercegovinom je sibirski val hladnoće – najavljuju meteorolozi. Naime, nakon što je snijeg zameo Hrvatsku, od ovog vikenda započinje snažan utjecaj hladne zračne mase i na BiH. Temperature će u idućem tjednu osjetno pasti, no po detaljniju prognozu ćemo do hidrometeorološkog Zavoda FBIH.

Kada pitate nekoga koja mu je prva asocijacija na Mostar, većina bi izdvojila nekoliko stvari; sunce, Stari most, behar, trešnje, smokve, Neretvu… Zadnja pomisao bila bi da se samo 25 km od Mostara krije pravi mali planinski raj – Rujište. Ovoga jutra vodimo Vas na ovo skijalište.

Za sami kraj ćemo vam predstaviti mlade nade umjetničkog klizanja , odnosno članice klub Olimpa.

Kroz Novi dan vodi vas Zvonko Komšić.