Duraković za N1: Zbog čega ću se kandidovati

Vijesti 26. feb 201810:27 > 10:33
N1

Bivši načelnik Srebrenice i odnedavno kandidat za predsjednika Republike Srpske Ćamil Duraković kazao je jutros za N1 da se na kandidaturu odlučio ''zbog ljudi, a ne zbog politika''.

On je u razgovoru s Almom Dautbegović – Voloder govorio i o reakcijama nakon objave informacije o učešću na izborima u oktobru.

‘Reakcije su različite, u politici, oni koji se boje novog koncepta ili neke promjene, kod njih je reakcija negativna iz straha. Maltene, otkud ti pravo? Mi ovo nismo uradili zbog politika već zbog ljudi s kojima smo razgovarali u proteklih godinu dana. Ono što je evidentno jeste da građani žele promjenu u smislu političkog djelovanja”, ispričao je Duraković.

Naglasio je da su njegovi politički protivnici podjednako i aktuelna pozicija i opozicija.

‘Vidite, ja uopšte ne vidim Ramiza Salkića kao protivnika. Imamo svoju viziju i naš program. Moj protivnik može biti neko ko dolazi iz SNSD-a i dijelom iz Saveza za promjene, jer ni oni nisu deklarisani po pitanju povratnika koji tamo žive. Tako da mi i poziciju i opoziciju vidimo podjednako isto, ali naša politika je usmjerena da bude treća politika”, dodao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.