Počela EBRD-ova konferencija u Londonu

Vijesti 26. feb 201811:13 > 11:19
Tanjug/AP/Matt Dunham

U Londonu je počela Treća investicijska konferenciju o zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), na kojoj sudjeluju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija, premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj Velike Britanije Lorda Batesa počela je i sjednica premijera Zapadnog Balkana.

Zvizdić se susreo s predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem, a očekuje se i potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Matthewom Palmerom.

Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresa May, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.