U toku sastanak zbog stanja u Fabrici duvana Banjaluka

Vijesti 27. feb 201810:56 > 10:58
RTRS

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković očekuje da će na današnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske biti riješen problem ove fabrike.

“Ovo je istorijski sastanak po pitanju Fabrike duvana Banjaluka, jer je njen vlasnik `Bulgartabak` najavio gašenje fabrike”, rekao je Marinković novinarima u Banjaluci, prije početka sastanka.

On je istakao da se traga za najpovoljnijim rješenjem, da se pokuša pronaći strateški partner koji bi nastavio proizvodnju, te očuvala radna mjesta u Fabrici duvana Banjaluka koja postoji 130 godina.

Sastanku prisustvuju ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Na sastanku su i predstavnici kompanije “Bulgartabaka”, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, predstavnici Sindikata Fabrike duvana Banjaluka.

Nakon sastanka iz resornog Ministarstva najavljeno je saopštenje.

Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom “Bulgartabak”.

Potpisanim memorandumom “Bulgartabak” se obavezuje da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, investirati u modernizaciju Fabrike i početi sa radom prepoznatljivih brendova.