Bukvarević: Dođite u Vladu FBiH ili ćemo mi otići vama

Vijesti 28. feb 201823:27 > 23:29
N1

Pozivamo predstavnike boračkih udruženja da dođu u zgradu Vlade FBiH ili da mi odemo razgovarati s njima, poručio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević na vanrednoj konferenciji za novinare.

Bukvarević je kazao kako godišnje Vlada FBiH izdvaja 315,5 miliona KM za rješavanje boračko invalidske zaštite, a još 60 miliona izdvajaju kantoni…

“S pozicije rada i socijalne politike još 254 miliona KM. FBiH dakle izdvaja 570 KM miliona na godišnjem niovu. Prošle godine smo pripremili i uputili četiri zakona, a svaki od njih je rješavao pitanje poboljšanja boračko invalidske zaštite”, istakao je ministar.

Dodao je kako su od jutros bila spremna razgovarati sa “našim saborcima koji su protestvovali u Sarajevu”.

“Nisu željeli poslati predstavnike, a u 21 sati javili su da bi mogli odrediti predstavnike.
Pozivamo ih da dođu u zgradu Vlade ili da mi odemo razgovarati s njima. Sutra je 1. mart i građani BiH nisu zaslužili da im se blokiraju ceste. Smatram da je kranje vrijeme da pitanje rješavamo dijalogom. Spremni smo na to”, poručio je Bukvarević.

“Cijeli dan sam u ovoj zgradi Vlade KS. Nisu uputili zahtjev – ni usmeni, ni telefonski, ni direktno. Cijeli dan smo bili spremni, moji saradnici i ja, i predstavnici boračkih organizacija da razgovaram s njima”, otkrio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata na vanrednoj konferenciji za novinare.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.