Mušić o protestima boraca: Strašno dobro umreženo

Vijesti 01. mar 201814:31 > 14:37
N1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić kazao je u Mostaru da ne podržava način na koji su bivši borci blokirali puteve u Federaciji BiH.

“To je nešto što je vrlo… Ima neke druge elemente, ne znaju se neki nosioci aktivnosti, ta navodna spontana dešavanja. Međutim, kad se uđe u nekakvu komunikaciju sa tim ljudima, to je strašno dobro umreženo, uvezano. Po nekim procjenama centar tog dešavanja je u Širokom Brijegu”, kazao je Mušić.

Grupe demobilisanih boraca blokirale su jučer i sinoć petlju Šićki Brod na izlazu iz Tuzle prema Sarajevu, petlju Blatuša u Zenici, raskrsnicu magistralnih puteva M4 i M17 u mjestu Karuše, magistralni put M17 u mjestu Želeća kod Žepča, planinski prijevoj Ivan na magistralnom putu M17 Konjic-Sarajevo i Vogošćansku petlju na ulazu u Sarajevu.

Od nabrojanih puteva svi su deblokirani osim petlje Šićki brod kod Tuzle gdje blizu 100 demobilisanih boraca i dalje stoji na cesti.

Borci u svojim zahtjevima traže borački registar, borački dodatak, rješavanje materijalno-socijalnog statusa, usvajanje zakona o pravima demobiliziranih boraca, kao i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.