Čampara za N1: Kako je prekinuta blokada saobraćaja

Vijesti 01. mar 201817:34 > 20:26
N1

Policija je razgovarala sa samim prosvjednicima, uspostavili smo jednu dobru saradnju s boračkom populacijom. Ovo je osjetljivo pitanje i sa samog sigurnosnog aspekta, kazao je danas za N1 Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH komentirajući jutros okončane proteste demoblisanih boraca.

Potom je govorio na koji način je saobraćaj deblokiran.

‘Poslušali su preporuke službenika i povukli se. Bile su angažovane specijalne snage, u potpunosti je deblokiran sav saobraćaj, Šićki Brod još uvijek nije. MUP TK će preuzeti dalji nastavak razgovora s demobliziranim borcima”, rekao je on.

Dodao je da su zahtjevi boraca opravdani.

”Ovi zahtjevi od nekih 250 ili 300 miliona sigurno ne mogu biti ispunjeni, ali neki drugi mogu. Vidjećemo na kraju koji će ishod biti, moramo doći do kompromisnog rješenja. Razgovori se moraju odvijati u institucijama sistema”, ispričao je on.

Ministar Čampara je rekao da protesti nisu bili najavljeni.

Protesti su nelegalno i nezakonito organizirani. Nismo dobili nijedan zvaničan papir da će se ti protesti održati, gdje će se održati, koja je lokacija. Postoji zakon o javnom okupljanju”, dodao je gost N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.