Izetbegović o Čovićevom govoru: Nepotrebna dimenzija

Vijesti 01. mar 201819:21 > 19:35
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentarisao je večeras u Sarajevu govor predsjedavajućeg ove institucije Dragana Čovića na svečanosti povodom Dana nezavisnosti. Izetbegović je dio izlaganja Čovića o promjenama Izbornog zakona ocijenio ''nepotrebnim''.

”U velikoj mjeri je iz ugla HDZ-a, dakle, njihovih zahtjeva koji se odnose na izmjene Izbornog zakona, mislim da je ta dimenzija bila nepotrebna i predimenzionirana, ostalo je naravno bilo korektno”, kazao je Izetbegović komentarišući Čovićev govor.

Čović je večeras kazao da je ”potreban je plebiscit o zajedničkoj budućnost”.

‘Neobična rečenica koju nisam primijetio uopće. Moraćete pitati gospodina Čovića šta je mislio”, dodao je bošnjački član državnog Predsjedništva.

O izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine…

Moj stav je ograničen sa par faktora, presudom Ustavnog suda, ali i Ustavom Federacije. Kada je u pitanju izbor članova Predjedništva, to je jedno političko pitanje koje je jako ogfranične presudom evropskom suda za luudska prava. Jako sužen prostor za neki dogovor, da to nije tako dogovor bi davno bio postignut”, zaključio je.

Kompletan govor Dragana Čovića večeras, možete pogledati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.