Pecikoza o smjeni Konakovića: Pokazat će se ko ima obraza

Vijesti 02. mar 201810:08 > 10:10
N1

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza za N1 je izjavio da bi volio to da Elmedin Konaković ostane premijer KS, ali da će se na glasanju pokazati ko je kakav, odnosno "ko ima obraza, a ko ne".

Petog marta će se odrediti datum glasanja o eventualnoj smjeni Konakovića sa premijerske pozicije, a situaciju u Skupštini KS je Pecikoza ocijenio napetom.

“Vlada je dobila zamah, Dino i Vlada imaju mana, ali ako se ikada budem pitao – volio bih da Dino ostane premijer. Ova vlada, pratim je, analiziram, ovo je najuspješnija Vlada. Imamo veliki budžet, imamo ministre koji rade izvrstan posao, nije samo Dino – svi ministri. Sad treba da ih skidamo pred kraj mandata? Ja mislim, šta god da se desi, da će se pokazati ko ima obraza – ko nema”, izjavio je Pecikoza.

Za smjenu Elmedina Konakovića potrebno je 18 ruku. Pecikoza je kazao da SDA ima računicu – jer su oni i pokrenuli inicijativu za njegovu smjenu.

“Neki članovi, koji su ostali unutar SDA, protiv su smjene. Znam iz razgovora, čim mene pitaju kako ću glasati. Kada bi svi iz SDA glasali za smjenu, SBB, BOSS i BPS – imali bi dovoljno za smjenu. Imaju ljudi koji vrše pritisak, zovu telefonima. Nema unutar SDA konsenzusa o smjeni. Bilo je indirektnih pritisaka, čuo sam da je jednom ministru Budnjo izjavio ‘završili smo Pecikozin glas'”, naveo je za N1.

On je ocijenio da je Konaković dobio povjerenje građana KS, i da je odlično radio posao.

“SDA mu je zabila nož u leđa. Ja se ne pitam. Ja kada sam napustio SBB i prešao u NBL – mi imamo ruke da izbacimo SDA”, naveo je dodavši da “demokratija ne postoji” i da će se o svemu najviše pitati šefovi stranaka.

Po njegovom mišljenju Konaković je pokušavao riješiti probleme unutar SDA, te je ocijenio da su ministri u Vladi KS koju predvodi Elmedin Konaković, kooperativni.

Ocijenio je da će se na glasanju vidjeti ko radi u korist šefova stranaka, a ko ne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.