Bukvarević: Borci na Šićkoj petlji ne mogu da se dogovore

Vijesti 02. mar 201817:28 > 17:34
N1

Imam zahtjev boraca sa područja Zeničko-dobojskog kantona da razgovaramo u sjedištu Ministarstva, a borci sa petlje Šićki Brod nisu se mogli usaglasiti da dođu ovdje u Tuzlu, rekao je za N1 Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

On je istakao da je jedan broj demobilisanih boraca koji protestuju na petlji Šićki Brod krenuo na razgovore u Tuzlu, ali su ih u tome onemogućili drugi demonstranti.

Jedni su za, a drugi protiv. Definitivno se ne mogu dogovoriti“, kazao je Bukvarević.

Ministar je kazao da će zbog obaveza i zahtjeva za pregovore uskoro krenuti za glavni grad BiH.

Čekamo posljednji pokušaj tuzlanskog komesara da obavi razgovor. Ako ne budu željeli pregovore, krećemo za Sarajevo.”

Iako demobilisani borci u mjestu Karuše ističu da oni očekuju dolazak ministra Salke Bukvarevića u općinu Doboj Jug, naš sagovornik kaže da su neki borci iz tog mjesta poslali poruku da će doći u Sarajevo.

Zahtjev za razgovor sa borcima iz Zeničko-dobojskog kantona dolazi i od boraca koji protestuju u mjestu Karuše, ali i drugih iz tog kantona“, dodao je Bukvarević.

Oko 17:30 sati demobilisani borci u mjestu Karuše deblokirali su magistralni put M-17, a za N1 su kazali da niko od njih nije uputio zahtjev ministru Bukvareviću za pregovore u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.