Prošla inicijativa za smjenu Skupštine ZOI '84

Vijesti 05. mar 201812:22 > 12:24
Fena

Elvedin Okerić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo danas je u ime Samostalnog kluba zatražio smjenu Skupštine ZOI' 84.

Na sjednici Skupštini KS sa 18 glasova za, pet protiv i šest suzdržanih usvojena je inicijativa Kluba samostalnih zastupnika odnosno zastupnika Elvedina Okerića za smjenom predsjednika i članova Skupštine ZOI ‘84. Inicijativa je podnesena nakon što nije usvojen izvještaj ZOI ‘84 za 2016. godinu.

Zanimljivo je da je glasanje ponovljeno jer je šef Kluba SDA Mirza Čelik izrazio sumnju u broj glasova za ovu inicijativu. U ponovljenom pojedinačnom izjašnjavanju za inicijativu je glasalo 18 zastupnika.

Članovi Kluba SDA bili su podijeljeni na glasanju o ovoj inicijativi, neki su bili protiv, a neki suzdržani. Glasanju nisu prisustvovali Eldar Čomor i Amor Mašović. Slična situacija bila je i sa klubom SBB-a čiji su neki zastupnici bili za, a neki suzdržani.

Inače, inicijativa je upućena jer smjenu nisu pokrenuli ni Vlada KS ni resorni ministar, te je ostala mogućnost da to učini Skupština KS.

Ova inicijativa nastala je jer poslanici Skupštine Kantona Sarajevo nisu podržali Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84” Olimpijski centar Sarajevo za 2016. godinu, a nakon čega bi trebalo doći do smjene aktuelnog menadžmenta.

Vlada Kantona Sarajevo odbila je inicijativu premijera Elmedina Konakovića, koji je nedavno napustio SDA, da smijeni Skupštinu preduzeća ZOI ‘84, a nakon čega bi uslijedila i smjena direktora Midhata Hubijara (SDA).

Svi ministri bili su suzdržani, a za smjenu Skupštine bio je jedino Konaković.

Inače, upravo je zbog svađe unutar SDA i suprotstavljenih stavova Konakovića i Kantonalnog odbora SDA u vezi sa preduzećem ZOI ‘84, ali i još nekoliko kantonalnih preduzeća premijer napustio SDA.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.