Čavara: Kompromisom pokrenuti procese s mrtve tačke

Vijesti 06. mar 201817:33 > 17:35
N1

Dogovor o održavanju sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH) i domova Parlamenta FBiH danas nije postignut, ali je dogovoren nastavak razgovora za sedam dana, s tim da se do tada preciziraju stavovi i ponude konkretna rješenja za probleme, izjavio je predsjednik FBiH Marinko Čavara nakon sastanka sa zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Iz kabineta predsjednika FBiH saopšteno je da je Čavara danas održao sastanak sa predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti iz parlamentarne većine o funkcionisanju izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Cilj sastanka bio je zajedničko traženje rješenja za prevazilaženje trenutnog zastoja u radu federalnih institucija, da bi se stabilizovalo stanje u FBiH.

Međusobno nerazumijevanje partnera u vlasti rezultiralo je zastojem reformskih procesa i stvaranjem nepovoljnog ambijenta za privredu, stoga je neophodno tražiti način kako što prije nastaviti raditi na dobrobit svih.

Odgovornost je na nama koji obavljamo javnu dužnost, da kompromisom dođemo do rješenja koje će pokrenuti procese s mrtve tačke”, rekao je Čavara.

Današnjem sastanku prisustvovali su potpredsjednik FBiH Melika Mahmutbegović, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, federalni ministar finansija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić.

Na sastanku su bili i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković, potpredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer, predsjednik Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Fuad Hadžimehmedović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.