Izetbegović: Sa Radončićem se samo formalno pozdravim

Vijesti 07. mar 201821:59 > 08. mar 2018 07:08
N1

Bakir Izetbegović je za N1 izjavio da je u "nikakvim odnosima sa Fahrudinom Radončićem", te da se samo formalo pozdrave kada se sretnu.

Da li je moguće pomirenje?

“Ne bih rekao. Mada u politici važi nikad ne reci nikad”.

Izetbegović je komentarisao i medijske natpise u kojima se povezivao sa političkim ubistvima, i gdje je njegovo ime navođeno kao ime “šefa bošnjačke mafije” – te da svi putevi političkih ubistava vode prema njemu.

“Za mene se tvrdi da sam šef bošnjačke mafije? Nemam komentara. Hajmo dalje. Ne vrijedi trošiti vrijeme”, izjavio je dodavši da se eventualnog procesa – ne boji.

Fahrudin Radončić je večeras (7. marta) u Mostaru u intervjuu spomenuo da je pripreman atentat na njega.

“U državi u kojoj vladaju obavještajci SDA-a ne očekujem da će ikada išta poduzeti da se atentat na mene istraži, da se realno utvrdi što se zaista događalo. Mogu samo očekivati da pomognu atentatorima da me ne bude”, rekao je za Bljesak.info lider stranke Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

“Neću da odgovaram. Nisam, nedaj Bože. Ne vidim utemeljenja. Kakav atentat? Ne znam o čemu se radi. Ne znam na šta cilja. To nema veze sa mnom, sa SDA. Političari izmisle atentat s vremena na vrijeme. Oni su toliko važni da neko treba da ih ubije. Nije Radončić prvi. Na čemu bazira te tvrdnje. Ko je pokušao? Zašto bih to uradio?”, pitao se Izetbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.