Dodik: Izjave Komarice ne doprinose poboljšanju života

Vijesti 08. mar 201812:14 > 12:24
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice ne služe poboljšanju kvaliteta života ni rimokatolika ni drugih građana u RS, te da samo unose bespotreban nemir na prostor koji vapi za mirom i izgradnjom povjerenja.

“Cijeneći činjenicu da je biskup Franjo Komarica crkveni velikodostojnik i da može da izražava zabrinutost, opravdanu ili neopravdanu, svejedno, položajem svoje pastve, odlučio sam da ne komentarišem njegove učestale netačne, tendeniozne i, na momente, zlurade navode. Ovom prilikom bi mu samo poručio da prestane da koristi ime Republike Srpske i moje lično ime u ostvarivanju svojih ambicija”, rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnju Komarice da se “ponovna izgradnja crkava odvija sporo zbog birokratije Milorada Dodika”.

Predsjednik RS je naglasio da su rimokatolici, kao i pravoslavci i muslimani građani Republike Srpske i potpuno ravnopravni u ostvarivanju svojih prava, te da će tako i ostati.

“Opservacije biskupa Komarice ne služe poboljšanju kvaliteta života ni rimokatolika ni drugih građana. One unose samo bespotreban nemir na prostor koji vapi za mirom i izgradnjom povjerenja. Za razliku od njega, vlasti Republike Srpske svakodnevno rade na unapređenju kvaliteta života svojih građana, ne gledajući na njihovu nacionalnost ili vjeroispovjest”, istakao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.