Delegacija MMF-a razgovarala sa predstavnicima Vlade RS

Vijesti 09. mar 201816:12 > 16:14
N1

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef misije za BiH Nadim Ilahi o stanju u javnim finansijama, preliminarnom izvršenju budžeta RS za prošlu godinu i perspektivama za naredni period.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade RS-a, Cvijanović je ponovila opredijeljenost ove institucije za zajednički rad sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i održanje aranžmana, kao i za prevazilaženje svih izazova koji se očekuju u ovoj godini, te ocijenila da postoji visok stepen saglasnosti o svim ključnim politikama u odnosima sa MMF-om.

“Ovom prilikom izraženo je zadovoljstvo iskazanim preliminarnim podacima o izvršenju budžeta RS u 2017. godini, te istaknuto da će uspješan privredni rast biti nastavljen u 2018. godini”, stoji u saopštenju.

Cvijanović je navela da će posebna pažnja Vlade RS u ovoj godini biti posvećena sprovođenju različitih mjera, zadataka i aktivnosti sa ciljem dodatnog unapređenja privrednog ambijenta.

Sastanku su prisustvovali i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi i ministar finasija RS Zoran Tegeltija.

Prethodno se sa delegacijom MMF-a susreo i Tegeltija koji je istakao da je posebna pažnja Vlade RS u 2018. godini posvećena sprovođenju mjera koje imaju za cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta, a sve u skladu sa potpisanim Memorandumom sa Unijom udruženja poslodavaca iz decembra 2017. godine.

“Predstavnici MMF-a su izrazili zadovoljstvo provođenjem programa od strane RS, a posebno sa ostvarenim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima u 2017. godini. Posebno su naglasili da je Vlada RS pravovremeno prepoznala probleme sa kojima se susreće zdravstveni sektor, ne samo u BiH, nego u gotovo svim zemljama okruženja, te preduzela neophodne, adekvatne reformske mjere, koje će dodatno unaprijediti fiskalnu poziciju RS-a”, saopšteno je iz ministarstva finansija RS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.