Grujičić: Ako se druži sa Srbima kažu da je srpski Bošnjak

Vijesti 10. mar 201816:16 > 16:17
N1

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da su u Srebrenici preduzete sve mjere kako bi sutrašnja dodjela priznanja povodom Dana opštine prošla u najboljem redu. Grujičić je rekao da je sa predsjednikom Skupštine i zamjenikom načelnika opštine dogovoreno da ne bude nikakvih smetnji oko sutrašnje svečanosti.

“Oni su bili na sastanku sa svojim političkim istomišljenicima, njihov dogovor je da oni sutrašnju svečanost bojkotuju. Mislim da to nije u redu, ali mi ćemo ispoštovati njihov stav”, kazao je Grujičić.

Ocijenio je kako je najavljeni bojkot Bošnjaka sutrašnje svečanosti ispolitiziran.

“To je politikanstvo i želja da se u Srebrenici dešava ono što se dešavalo u proteklom periodu, a to je da se šalje neka slika neslaganja, podjele među narodima u Srebrenici. Tu postoji stalna grupa, koja je čim je došla na vlast, podijelila Srbe i Bošnjake u samoj opštinskoj upravi, a sada žele to da prebace na teren. Meni je žao što to slušaju građani opštine”, poručio je srebrenički načelnik.

Grujičić je dodao da ima Bošnjaka koji bi sutra prisustvovali svečanosti, ali se boje da bi tim činom bili proglašeni za izdajnike.

“Takvu politiku vode ovi sadašnji političari. Svako ko se druži sa Srbima oni kažu da je bošnjački izdajnik i da je podoban srpski Bošnjak. Takva politika u Srebrenici ne treba. Do sada su se dodjeljivale zlatne plakete različitim ljudima, uglavnom Bošnjacima. Nikada nije bilo negodovanja srpskog naroda, da oni bojkotuju sve ono što nema veze sa sutrašnjom dodjelom. Imamo aktivnosti i sa djecom, Srbima i Bošnjacima nakon svečanosti, ali oni su odlučili da bojkotuju sve. Oni samo pokazuju kakvu klimu žele u Srebrenici, klimu podjela i lošeg ambijenta kako bi otjerali investitore koji su zainteresovani za Srebrenicu. Neću im to dozvoliti. Ja ću dovesti investitore i biće zaposleni i Srbi i Bošnjaci”, istako je Grujičić.

Grujičić je kazao da ima informacije da će sutra prisustvovati svečanosti i Bošnjaci koji se, kako je naveo, ne slažu sa politikom koju predstavljaju stranke sa bošnjačkim predznakom u opštini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.