Dodik: Sjećam se Srebrenice koja nije poštivala zakone RS-a

Vijesti 11. mar 201819:48 > 19:49
N1

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u nedjelju je u Srebrenici naglasio da je saradnja sa Srbijom sve sadržajnija i da svaki dan poprima sve veće oblike, te da se širom RS-a ostvaruju mnogi projekti koje je odobrila Srbija, prije svega njen predsjednik Aleksandar Vučić.

Dodik je naglasio da Vučić nije oklijevao da svaki interes koji je iskazala Republika Srpska proprati novčanim sredstvima za izgradnju vrtića, škola i drugih objekata, trgova, muzeja u RS-u, ali i u Federaciji BiH.

On je kazao da je riječ o opštinama u kojima su “Srbi potpuno zapostavljeni od federalnih vlasti” i gdje se ne vidi nijedan projekat koje su vlasti u Federaciji BiH realizovale, te da su RS i Srbija odlučile da u ovoj godini ulažu u Drvar, Bosansko Grahovo i u Glamoč i pomognu ljudima koji tamo žive.

“To ne bi mogli da uradimo bez Srbije”, napomenuo je Dodik, te dodao da se i u politici i u životu stvari mjere prema tome šta se ostavlja iza sebe.

Dodik je napomenuo da se sjeća Srebrenice koja nije poštivala zakone i praznike RS-a, nije uvažavala Srbe, koja je pokušala da pošalje jednu drugu poruku, ali da se danas ovdje uvažavaju pripadnici svih naroda koji tu žive.

“Zato sam ponosan na lokalnu vlast, ljude koji danas vode ovu opštinu, ponosan sam na Srbiju koja pored svojih mnogih problema u lokalnim zajednicama odlučila da pomogne upravo nas ovdje”, rekao je Dodik, te zahvalio Srbiji, Vučiću i svim ljudima koji su radili na ovom projektu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.