Konaković: Razgovarat ćemo i o kandidaturi za Predsjedništvo

Vijesti 12. mar 201821:33 > 22:08
N1

Vrlo moguće da ćemo razgovarati i o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, jedinstvenoj podršci nekome, izjavio je Elmedin Konaković netom nakon osnivanja novog političkog subjekta pod imenom "Narod i pravda".

Premijer KS večeras je ispred zgrade Opštine Stari Grad u Sarajevu izjavio da će “Narod i pravda” pozvati nekoliko političkih subjekata sa zajedničkim ciljem.

Želimo pokazati da su naši imenitelji državotvornost, Bosna i Hercegovina i neki drugi ciljevi jednaki i da nema veze što smo u različitim političkim partijama“, rekao je Konaković.

On je istakao da postoji i mogućnost zajedničkog nastupa u nekim dijelovima BiH, ali da večeras formalno o tome nije bilo riječi.

Ima logike da tamo gdje bismo se pocijepali na nekoliko listi, gdje ne bismo napravili dobre izborne rezultate da napravimo jednu sinergiju i izađemo zajedno na izbore. Propagiramo ideju da se napravi kohezija probosanskih stranaka. O tome smo razgovarali sa gospodinom Ćamilom Durakovićem čijem projektu ćemo dati podršku, a mislim da će to uraditi još neke stranke. Bilo bi logično da se čak i za neke parlamente okupimo oko neke zajedničke ideje ili predizborne koalicije. Nije tajna da smo o tome već razgovarali sa ljudima iz A-SDA o tome“, rekao je Konaković.

Premijer KS je istakao da se planira i zajednički sastanak sa Senadom Šepićem i Ibrahimom Hadžibajrićem.

Da vidimo kako oni gledaju na to. Mislimo i spremnimo smo svoj neki ego staviti u drugi plan i okupiti se oko zajedničkog cilja“, dodao je Konaković.

Komentarišući dešavanja u SDA i napuštanje članova, Konaković je kazao da ne želi komentarisati izjave zvaničnika SDA.

Neću se spuštati na taj nivo, neću ih ni komentarisati ni demantovati niti pokazivati poruke i mailove koje smo razmjenjivali i tako pokazivati prljavštinu ovog političkog koncepta koji nije spreman za kritiku. SDA doživljavam najozbiljnije i šteta je što se neki procesi dešavaju za SDA, kao i za državu BiH. Ali moralo se desiti da proključa lonac koji dugo ključa. Nadam se da će se sve političke stranke okrenuti da ova zemlja krene naprijed.”

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.