''Jednog dana će se desiti da Konaković ne bude premijer''

Vijesti 14. mar 201817:16 > 17:45
N1

Mirza Čelik, šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, ponovio je danas u razgovoru za N1 da postoji dovoljno ruku za smjenu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i da će se to vidjeti u ponedjeljak na sjednici Skupštine KS.

Čelik je u razgovoru za N1 kazao da će se ”jednog dana desiti da Konaković više ne bude premijer, a to će biti u ponedjeljak”, aludirajući na sjednicu Skupštine KS koja je zakazana za predstojeći ponedjeljak.

”On je naš bio dojučerašnji kolega, premijer koji je obavljao dobro svoj posao. Mi ne možemo reći ništa loše o premijeru Konakoviću. On je napustio SDA i procedure nalažu i statuti, naši partneri u vlasti traže da podnesemo odgovornost”, rekao je Čelik u razgovoru za N1.

Ako građani imaju dobrog premijera, zašto onda da građanio ostanu bez tzog premijera?

‘Zar vi mislite da SDA ne može ponuditi možda i boljeg?”, zapitao se gost Dana uživo.

Govorio je potom i o uvjerenju da postoji ”dovoljan broj ruku” za smjenu Konakovića.

‘Jednog dana će se desiti da više ne bude premijer, a to će biti u ponedjeljak. Zašto ne bih bio uvjeren? Devet zastupnika iz SDA i devet koalicionih partnera koji čine parlamentarnu većinu. To je 18, sasvim dovoljno da bi se izglasalo nepovjerenje Vladi”, rekao je Čelik.

Pogledajte video kompletnog razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.