SBB odgovorio na poziv SDA

Vijesti 15. mar 201811:55 > 11:59
SBB

Povodom saopćenja SDA u kojem iz ove stranke navode da su "direktori javnih preduzeća iz HDZ BiH i SBB-a zaduženi za cestogradnju" i pozvali ih "da konačno pokrenu sa mrtve tačke izgradnju Koridora Vc i brzih cesta", oglasio se i Savez za bolju budućnost.

“Potpuno podržavamo to što se SDA, nakon 27 godina vlasti, napokon sjetila da je cestogradnja apsolutni prioritet. Međutim, zaboravni Izetbegović krije od javnosti da entuzijazam i iskustvo SBB-a u izgradnji i planiranju nije moglo doći do izražaja upravo zbog njegovih nepremostivih ličnih blokada. Cilj tih blokada je vrlo prozaičan: svi radovi su morali stati dok na tenderima ne pobijedi kompanija „Čengiz“, čiji su vlasnici najbolji prijatelji predsjednika Erdoana i Izetbegovića.

Dodatni je problem što su kapaciteti „Čengiza“ dominantno usmjereni ka izgradnji novog aerodroma u Istanbulu, pa je očito da se dinamika namješta prema tome koliko njihovih radnika i kada mogu biti upućeni u BiH. Uz to, u „Autocestama FBiH“ i dalje vladaju moćnici iz SDA, čiji je jedini interes da favorizuju spomenutu porodicu.

Izetbegović namjerno prešućuje da je premijer Federalne vlade iz SDA i da ta stranka ima većinu u Vladi FBIH, pa je jasno o čijoj nesposobnosti i opstrukciji se radi.

SBB ima snagu da u ovoj zemlji napokon krenu mega infrastrukturni radovi, ali preduslov svega je da u oktobru 2018. godine vlast preuzme parlamentarna većina kojoj će od međusobnih amaneta i nepotističkih talova važnije biti interes BiH i njenih građana”, stoji u saopćenju SBB-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.