Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj

Vijesti 17. mar 201815:24 > 15:25
N1

Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH , Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke, su usaglasili principe djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj.

Proevropski blok je utemeljen na multietičnosti, slobodi i ravnopravnosti svakog građanina i potpisnici ovog bloka saglasni su o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018. godine, te će se zalagati za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Proevropski blok je podržan i od UG Tender, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala i otvoren je za saradnju sa ostalim udruženjima građana političkim subjektima.

Potpisnici sporazuma saglasni su i pozivaju političke subjekte da formiraju proevropski blok i u Federaciji BiH radi bolje budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Učesnici sastanka dogovorili su se da predsjednici političkih stranaka do kraja mjeseca marta potpišu dogovoreni Sporazum o djelovanjem Proevropskog bloka.

“Današnja usuglašena platforma Proeuropskog bloka osam stranaka u Doboju je garancija promjena i nove politike u RS koja će izboriti ravnopravnost i budućnost svih građna i dati mogućnost jednakih šansi svim građanima u izgradnji europske Bosne i Hercegovine. Prisustvo svih stranaka je garancija uspjeha na predstojećim izborima i rješavanja nagomilanih problema koje na putu ka Evropskoj uniji trebamo rješavati. Koalicija Proeuropskog bloka koju čini osam stranaka će u narednom periodu biti potpisana od strane predsjednika političkih stranaka. Promjena postojećeg stanja je jedina garancija da svaki građanin na cijelom prostoru uživa jednaka prava i osigura svoj opstanak i budućnost u našoj zemlji”, kazao je Sadik Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.