Blokiran autoput kod Bijače

Vijesti 19. mar 201808:27 > 08:29
N1/Ilustracija

Zbog protesta građana, obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Zvirovići-Bijača. Zbog snijega koji pada, usporeno je saobraćanje na putnim pravcima: Bihać-Ripač-Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestu Gašnica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) saobraćaj je obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok za sada ovom dionicom mogu saobraćati teretna vozila i autobusi.

Na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica (u mjestu Vrioci), zbog izlijevanja rijeke Une, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod. U funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i  na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Jednom trakom saobraća se i u mjestu Dragotinja na dionici magistralnog puta M-4 Prijedor-Bosanski Novi, gdje je došlo do oštećenja ko lovoza.Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.