Potvrđeno za N1: Sutra sastanak DF, SDP-a, GS-a i NS

Vijesti 20. mar 201808:46 > 08:57
N1

Potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić potvrdio je jutros gostujući na N1 televiziji da će novi sastanak stranaka lijeve orijentacije u Bosni i Hercegovini, biti održan sutra u prostorijama DF-a u Sarajevu.

Iako je sastanak DF-a i Naše stranke trebao biti održan danas, sastanak je odgođen za sutra s obzirom na to da će danas biti održana sjednica Predsjedništva Naše stranke, potvrdio je Đonlagić za N1.

“Zamoljeni smo da to odgodimo za sutra, jer danas imaju sjednicu Predsjedništva Naše stranke. Sutra u 12 sati smo organizovali sastanak u prostorijama Demokratske fronte, pozvali SDP, GS i NS”, kazao je on.

Dodao je da se nada da će doći do zajedničkog stava.

‘Vjerujem da ćemo u konačnici doći do zajedničkog stava koji će značiti suprotstavljanje aktuelnim političkim opcijama, alternativni blok i u konačnici, pravili smo odriješene amnalize, sa ovakvim pristupom ujedinjenje ljevice očekujemo pobjedu na oktobarskim izborima i početak stvaranje nove, pravednije i ekonomski održivije BiH i borbe protiv siromaštva, korupcije, organizovanog kriminala i nepotizma u novom mandatnom periodu”, rekao je on.

Podsjećamo, na jučer održanoj vanrednoj pres-konferenciji SDP-a, lider te partije Nermin Nikšić pozvao je lidera DF-a Željka Komšića da povuče, kako je kazao, jednostranu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. SDP je odbio i DF-ov plan za ujedinjenje ljevice u BiH.

Ja to ne mogu da uradim zbog Dragana Čovića! Nadam se da su u SDP-u svjesni toga!?”, kazao je Komšić potom za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.