Ahmetspahić: Donator radio i kao drvosječa, stekao bogatstvo

Vijesti 20. mar 201813:15 > 13:27
N1

Enver Ahmetspahić, član porodice Agana Hodžića, koji je testamentom ostavio milion konvertibilnih maraka javnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini, kazao je za N1 da je Agan po odlasku u Kanadu radio i kao drvosječa.

Ahmetspahić je u razgovoru za N1 pojasnio kako je Agan Hodžić stekao bogatstvo.

‘Radio je kao drvosječa u Kanadi. Pa je onda otvorio jedan mali restoran, pa onda poslije držao dva motela u Floridi, a onda poslije kupovao stare kuće i renovirao i prodavao i na taj način je stekao taj svoj određeni kapital koji možda za Ameriku i nije nešto veliki, ali evo za naše uslove je značajan”, ispričao je Ahmetspahić za N1.

Agan Hodžić rođen je 1930. godine u selu Kovanj kod Rogatice, a preminuo je 2015. godine. Živio je u Kanadi, ali je često dolazio u BiH, te posjećivao Narodnu kuhinju ‘Stari Grad’ na Baščaršiji gdje se družio i pio kafu za uposlenicima. Tokom života donio je odluku da svoje bogatstvo želi pokloniti onima koji svaki dan stoje u redu za obrok.

Sedam godina prije smrti, 2008. godine, odlučio je napraviti testament u kojem je naveo da nakon smrti ostavlja 1.000.0000 KM, isključivo za hranu, onima kojima je najpotrebnija.

Kompletnu priču o ovom zanimljivom događaju u Dnevniku N1 televizije donosi Zvonko Komšić. S vama smo do 19 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.