BIHAMK: Zbog izlijevanja Save obustavljen saobraćaj na M-14

Vijesti 20. mar 201813:53 > 13:58
Ilustracija

Na magistralnom putu M-5 Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, kao i na širem području Mrkonjić Grada mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu.

Zbog izlijevanja rijeke Save kod mjesta Gašnica na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica saobraćaj je obustavljen za putnička vozila (u dužini 300 m), dok teretna vozila i autobusi saobraćaju usporeno.

Na ostalim putevima u našoj zemlji vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (na magistralnom putu M-5), od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta saopšteno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.