Predstavnici SDA nisu došli na sastanak kod Čavare

Vijesti 20. mar 201814:13 > 14:28
N1

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zakazao je za danas sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti, na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH.

Kako javlja reporter N1 televizije Slaviša Starčević, na sastanak nisu došli predstavnici Stranke demokratske akcije.

”SDA nije došla na sastanak. Premijer Fadil Novalić kratko je prokomentarisao da nema potrebe za sastankom jer SDA ima veliki skup u Zetri u subotu gdje će napraviti presjek stanja u stranci i državi”, javlja reporter N1 televizije.

Kako su ranije saopćeno iz Čavarinog kabineta, sastanku će prisustvovati (ili su trebali prisustvovati) dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministrica finansija Jelka Milićević te ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, predsjedatelji Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Lidija Bradara i Edin Mušić, dopredsjedatelji oba doma Jasenko Tufekčić, Mladen Bošković i Vesna Švancer, kao i predsjednik Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom Nasir Beganović i izaslanik u Domu naroda Fuad Hadžimehmedović.

Više detalja o rezultatima sastanka u informativnim emisijama N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.