Hadžimehmedović: Potez SDA je razočaravajući

Vijesti 20. mar 201815:55 > 15:57
N1

Fuad Hadžimehmedović iz SBB-a je u izjavi za N1 kazao da je odluka predstavnika SDA da se ne pojave na zakazanom sastanku kod predsjednika FBiH, Marinka Čavare - razočaravajuća.

Potez SDA je razočaravajući. Nisu obavijestili nikoga, ovo je jedna nova situacija”, izjavio je Hadžimehmedović, javlja reporter Slaviša Starčević.

Za sutra je najavljena sjednica Vlade FBiH, a Hadžimehmedović je kazao da će SBB-ovi ministri razmotriti da li će prisustvovati sastanku, nakon što bude objavljen dnevni red.

Razlog je to što se SBB-ovi ministri žele uvjeriti da li dnevni red ide u korist građana.

“Novalić ne poštuje ministre koji ne dolaze iz SDA. Samo štiti svoje ministre”, kazao je Hadžimehmedović dodavši da je taj odnos – diskriminirajući.

Na pitanje novinara o čemu je bilo riječi na sastanku sa Čavarom, kratko je odgovorio: “O ovome”.

Kako su ranije saopćeno iz Čavarinog kabineta, sastanku će prisustvovati (ili su trebali prisustvovati) dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministrica finansija Jelka Milićević te ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, predsjedatelji Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Lidija Bradara i Edin Mušić, dopredsjedatelji oba doma Jasenko Tufekčić, Mladen Bošković i Vesna Švancer, kao i predsjednik Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom Nasir Beganović i izaslanik u Domu naroda Fuad Hadžimehmedović.

Više detalja o rezultatima sastanka u informativnim emisijama N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.