Čavara: Predstavnici SDA bili u zgradi, nekim drugim povodom

Vijesti 20. mar 201816:01 > 16:05
N1

Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara izjavio je da je u jutarnjim satima dobio informaciju da predstavnici SDA neće prisustovati današnjem sastanku o fukncionisanju institucija FBiH.

“Imali smo razgovor prošle sedmice, da održimo sastanak. Međutim, rano jutros sam saznao da su predstavnici SDA spriječeni da dođu. Koliko čujem, bili su u zgradi – nekim drugim povodom, što je za mene iznenađenje”, izjavio je Čavara novinarima. 

“Iz medija smo saznali kako su izjavili da nema potrebe da prisustvuju sastanku. To nije dobro, jer imamo izvanredno stanje u FBiH”, izjavio je Čavara.

O čemu su razgovarali danas?

“Ništa. Popili smo kavu sa kolegama iz SBB-a i govorili o ovome. Zaključili smo da se moramo pomjeriti sa mrtve točke, nije logično da se zakazuju sjednice Vlade FBiH, a da se na njima nalaze 63 točke”, kazao je predsjednik FBiH.

On je kazao i to da neće odustati od ovakvih sastanaka, te da će se u narednim danima ponovo sastati, kako bi institucuije FBiH izašle iz krize.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zakazao je za danas sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti, na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.