Noćni vukovi stigli u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 20. mar 201817:57 > 19:06
N1

Pripadnici bajkerske skupine Noćni vukovi iz Rusije ušli su u Bosnu i Hercegovinu na GP Pavlovića Most u Bijeljini, javlja reporter N1 - Vlado Marić.

N1
N1
N1
N1
N1

Dvadesetak pripadnika ove skupine nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije – došli su u Bosnu i Hercegovinu. Kako je javio reporter N1, “Noćni vukovi” su bili zadržani 40-ak minuta na srbijanskom graničnom prelazu, a poslije provjere ubrzo su ušli u BiH.

Oni će posjetiti Bijeljinu, Brčko, Banjaluku, Doboj – nakon čega će se vratiti u Beograd.

U Srbiji su obišli Beograd, Novi Sad i Šid.

Oni će na turneji preći put od 2.000 kilometara, kako bi obišli vjerske i kulturne institucije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, odnosno institucije koje po njihovom mišljenju povezuju Rusiju, Srbiju i RS.

Podsjetimo, pripadnici Noćnih vukova, ponovo su dospjeli u žižu javnosti, nakon navoda da će članovi ove organizacije, doći u Bosnu i Hercegovinu. Državni ministar sigurnosti ih je označio kao sigurnosnu prijetnju, dok ga ministar policije Republike Srpske optužuje, da je dobio nalog od mentora iz Sarajeva, da govori neistine o Republici Srpskoj.

Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za Noćne vukove i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine jer su snosili ili bili saučesnici u djelovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.