Ekspresno hapšenje zbog lažne dojave o postavljenoj bombi

Vijesti 21. mar 201816:56 > 17:00
N1

II PU danas je u 11:40 sati, putem telefona, obaviještena da je u ulici Armaganuša broj 29, općina Centar Sarajevo, postavljena bomba u prostorijama srednje škole JU "Poslovno - komercijalna i trgovačka škola".

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kontadiverzioni pregled i tom prilikom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici II PU, došli su do saznanja o izvršiocu krivičnog djela. Tom prilikom utvrđeno je da se radi o mldb. Š. A., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu. Isti će danas biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti).

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama “Srednja mašinska tehnička škola” u Sarajevu, prijavljenoj dana 09.03.2018.godine, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac mldb. S.A., rođen 2000.godine, nastanjen u Sarajevu.
Dana 21.03.2018.godine, isti će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.