Avdić: BiH je već potpuno pod ruskim utjecajem

Vijesti 21. mar 201820:46 > 20:50
N1

Novinar portala Žurnal Avdo Avdić gostujući u N1 Direktno govorio je o ruskom utjecaju u BiH. Kako je kazao, BiH je već potpuno pod ruskim utjecajem.

Avdić je kazao da se u Americi vodi velika polemika i istraga u vezi sa ruskim uticajem na njihove izbore, te naveo da je sasvim jasno da Rusi žele da utiču na izbori u BiH.

“Oni godinama utiču na izbore u nekim zemljama na Balkanu, a posebno je sada interesantna BiH nakon što se pritisak prebacio sa Makedonije, nakon što je Crna Gora ušla u NATO. Ja sam ovdje u vašoj emisiji rekao da je Banjaluka najzapadniji ruski grad”, kazao je Avdić.

On je dodao da Srbija ne može reći da nije zemlja koja je pod najvećim utjecajme na Balkanu.

“Uzmete slučaj Kosova i vidjet ćete da srbijanski predsjednik unutrašnje probleme rješava prebacujući određene političke probleme na teritoriju BiH. Svaka kriza iz Srbije i njihov kosovski problem da se prebaci na teritoriju BiH kako bi RS bila pandan kosovom pitanju, da se BiH destabilizira i da bi Zapad imao problema sa rješavanjem kosovskog pitanja. BiH je potpuno pod ruskim utjecajem, to već sada mogu da kažem. Već imate pola države odakle se zagovara sve ono što želi Rusija. Za mart je bila planirana isporuka oružja pripadnicima MUP-a RS, dolaze Noćni vukovi, slijedi dolazak Kozaka, imate formiranje humaritarnog centra, otvaranje baze u saradnji sa pripadnicima ministarstva Rusije. U FBiH imamo potpunu ekonomsku okupaciju od strane Ruske Federacije”, naveo je Avdić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.