Grad Sarajevo podržava rad VKBI, HNV i SGV

Vijesti 22. mar 201814:40 > 14:48
Grad Sarajevo

Grad Sarajevo će podržati rad važnih udruženja i organizacija iz svih bh. konstitutivnih naroda. Tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je potpisao ugovore sa čelnicima Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatskog narodnog vijeća i Srpskog građanskog vijeća o finansijskoj podršci aktivnostima i projektima koje vode.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad Sarajevo i na ovaj način nastoji doprinijeti stvaranju boljih uslova za kontinuirani razvoj i djelovanje ovih organizacija koje imaju poseban značaj za glavni grad BiH.

Skaka se predstavnicima udruženja posebno zahvalio na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

Predsjednik VKBI Emir Zlatar, u ime HNV Marijo Pejić te prvi čovjek SGV Sretko Radišić izrazili su zahvalnost gradonačelniku Skaki i Gradu Sarajevu na razumijevanju koje imaju prema njihovom radu. Istaknuli su da je ova podrška Grada Sarajeva dragocjena za realizaciju projekata u kojima ove organizacije aktivno učestvuju, a koji doprinose zbližavanju, zajedničkom životu i očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva i BiH, saopšteno je iz Odjela za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.