Tegeltija: Blokirano 50 Miliona KM

Vijesti 22. mar 201816:33 > 16:38
N1

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je Srni da Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje danas nije donio odluku o raspodjeli sredstava od putarine na nadležna preduzeća u Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, te da je kod poslovnih banaka sada blokirano više od 50 miliona KM.

Tegeltija je dodao da su protiv odluke o raspodjeli sredstava glasali predstavnici FBiH i da nije bio potreban broj glasova da se ta odluka usvoji.

“Danas je trebalo donijeti samo tehničke izmjene odluke o raspodjeli putarine i na taj način da se sredstva sa računa banaka prebace na račune preduzeća `Putevi` i `Autoputevi` u Republici Srpskoj i `Autocesta` u FBiH”, pojasnio je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, na taj način sredstva su blokirana i umjesto na računima tih preduzeća, koja bi se koristila za izgradnju puteva i auto-puteva, ona ostaju na računima poslovnih banaka.

“Prema našim informacijama, od danas se na računima nalazi više od 50 miliona KM koji su ostali blokirani kod poslovnih banaka”, naglasio je Tegeltija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.