Iz KJKP Rad za N1: Snijeg u špici onemogućio rad grtalica

Vijesti 23. mar 201807:24 > 07:29
N1

Iz Javnog komunalnog preduzeća Rad za N1 su kazali da je novih 14 centimetara snijega u Sarajevu napadalo u vrijeme najveće saobraćajne špice, što je spriječilo grtalice da u vrijeme gužve obavljaju zadatke.

Mrza Ramić, glasnogovornik je u razgovoru potvrdio da su čiste ulice prvog i drugog prioriteta.

“Obzirom na to da je jučer i bez snijega u Sarajevu u periodu od pola 4 do pola 6 i obično najveća prometna špica, a baš u tom periodu napadalo je jučer čitavih 14 centimetara snijega. Naše grtalice nisu bile u mogućnosti zbog tih gužvi da obavljaju svoje zadatke na terenu, između ostalog da očiste saobraćajnice kako bi se saobraćaj odvijao bez poteškoća”, izjavio je za N1 Mirza Ramić, portparol KJKP Rad.

“Nastavili smo s radom i jučer poslije te saobraćajne špice. Imamo prohodne ulice prvog i drugog prioriteta, kad su u pitanju ulice od kantonalnog značaja (u općinama Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo I Ilidža); kao i ulice prvog i drugog prioriteta od općinskog značaja u općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Svakako da će se nastaviti s radom i aktivnostima čišćenja ulica trećeg i četvrtog prioriteta”, naveo je Ramić u izjavi za N1.

Na terenu je 130 radnika koji rade na ručnom čišćenju trotoara, stepeništa i mostova, kao i drugih površina koje koriste pješaci, rekao je u telefonskom razgovoru.

Podsjetimo, Sarajevo je 22. marta podsjećalo na februar 2011. godine, a obilne snježne padavine uzrokovale su saobraćajni kolaps i veliki broj saobraćajnih nesreća.

Situacija se normalizovala u večernjim satima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.