Hapšenje u Sarajevu zbog dojava o bombi

Vijesti 23. mar 201810:19 > 10:22
N1

Policijski službenici II PU uhapsili su jučer osobu inicijala B. D. (rođen 1998. godine u Sarajevu), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

IZ MUP-a Kantona Sarajevo navode da je jučer oko 12,20 sati, obavijestio MUP Kantona Sarajevo, na broj 122, da je postavljena bomba u prostorijama Srednje medicinske škole Bjelave, ulica Tahmiščina, općina Centar Sarajevo.

Izvršenim pretresom, kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B. D. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama JU “Srednja građevinsko-geodetska škola” u Sarajevu, prijavljenoj dana 22. 03. 2018.godine oko 09,50 sati, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac mldb. D. A., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu.

Isti je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”. Kod navedene osobe je pronađen i oduzet mobilni telefon.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.