Vanredno na sjeveru BiH, zatražena pomoć Oružanih snaga

Vijesti 23. mar 201812:28 > 12:33
Anadolija/Ilustracija

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je na radno sposobno stanovništvo te opštine da pomogne u odbrani od poplave na lokalitetu Mlinarice, gdje je ozbiljno oštećen savski nasip, što zahtijeva hitno djelovanje.

Zbog nepristupačnosti terena krupna mehanizacija ne može prići oštećenom dijelu nasipa, a građanima koji su od sinoć na terenu treba pomoć i zamjena, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, kojim predsjedava Reljić.

Zatražena je i pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, potvrdio je za N1 Boris Jerinić, zamjenik ministrice odbrane BiH Marine Pendeš.

‘Jučer su načelnk Civilne zaštite i načelnik opštine Kozarska Dubica zatražili pomoć od Oružanih snaga, tražili su most kako bi mogli prići nasipu i da spriječe veću štetu. Također danas preko Civilne zaštite su zatražili angažovanje ljudstva i resursa. Mogu da vam kažem da su Oružane snage prateći situaciju u BiH u pripravnosti 4-5 dana i reagovaćemo tokom dana. Uključiće se ljudski resursi sa čamcima, i helikopter je u pripravnosti”, potvrdio je Jerinić za N1.

Na području ove opštine proglašena je vanredna situacija zbog odrona na dijelu savskog nasipa u Mlinaricama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.