Mehmedović: Zar Mektićev potez nije otkrivanje tajni

Vijesti 23. mar 201817:31 > 17:33
N1

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović negirao je i odbacio tvrdnju ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je on dao novinaru informacije iz dokumenta "tajno", te ocijenio da je davanje takvih izjava neodgovorno i nedopustivo.

Mehmedović je naglasio da kao član Komisije za odbranu i bezbjednost ne može sebi da dozvoli da bude “Mektićev alibi za propuste u njegovom Ministarstvu”.

Prema njegovim riječima, izvještaj sa oznakom tajnosti, o kojem se govori u posljednje vrijeme i zbog kojeg se Mektić našao na meti medija iz bh. entiteta Republika Srpska, prošao je kroz ruke najmanje dvadesetak osoba u Ministarstvu.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj Srni naveo da je Mektić jedan od funkcionera koji ima “probrane novinare” sa kojima se redovno sastaje i “otkriva im informacije sa kojima raspolaže Ministarstvo na čijem je čelu”.

“Neki portali su upravo iznosili podatke iz njegove povjerljive informacije i prije nego što je postala dostupna nama poslanicima… “, ističe Mehmedović.

On je podsjetio da je Mektić prvi javno rekao za Alternativnu televiziju da se u informaciji navodi da je u Republici Srpskoj registrovano devet paravojnih formacija, a u Federaciji BiH četiri, upitavši državnog ministra bezbjednosti zar to nije otkrivanje tajnih podataka, što se, kaže, njemu pokušava imputirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.